Domáce pesto ako skvelý variant zdravého jedla. Pripravte si ho podľa obľúbeného receptu
Sezóna medvedieho cesnaku je už v plnom prúde - a bola by obrovská škoda, ak by ste zázračnú rastlinku nevyužili. Pripraviť si z nej môžete napríklad chutné pesto.
Potrebujete:
- 200g medvedieho cesnaku
- 300ml olivového oleja
- 100g orechov (odporúčajú sa píniové, no môžu byť aj iné)
- čierne korenie
- soľ
Postup:
Listy medviedieho cesnaku si ešte pred prípravou pesta poriadne umyjeme a necháme ich vyschnúť. Umytú bylinku dáme do mixéra, do ktorého zároveň pridáme aj olivový olej (najlepšie extra panenský), orechy, štipku soli a mleté čierne korenie. S korením to nemusíme preháňať, nakoľko sa dá pesto dochutiť aj neskôr. Všetko spolu rozmixujeme. Hotové pesto nakoneic vložíme do uzatvárateľnej nádobky a skladujeme v chladničke.
Náš tip: Pesto môžete použiť nielen ako nátierku, ale zároveň aj ako omáčku na cestoviny či jednu z hlavných ingrediencií rizota. Predstavivosti sa medze nekladú.
Mohlo by vás zaujímať: Pripravte si slaný koláč vo vegánskej verzii. To, že tam nie je mäso, nespoznáte