Obľúbené bolonské špagety vo vegánskej verzii. Zasýtia a sú dokonca omnoho zdravšie
Špagety patria k najjednoduchším a najobľúbenejším jedlám vôbec. Niet sa čomu čudovať, ich príprava je síce rýchla, no napriek tomu dokážu priniesť skvelý gastronomický zážitok.
Potrebujete:
- špagety
- 800g sekaných a olúpaných paradajok
- 400g suchej šošovice
- 200g mrkvy
- 5 strúčikov cesnaku
- 2 stonky stopkového zeleru
- cibuľu
- citrón
- petržlenovú vňať
- bazalku
- oregano
- čierne korenie a soľ
Postup:
Do mixéra si vložíme nakrájanú cibuľu, mkrvu, zelerové stonky, očistené strúčiky cesnaku a paradajky. To všetko zalejeme šťavou z približne polovice citróna a rozmixujeme na drobné kúsky. Pozor, nemyslí sa tým do kašovitej formy - konzistencia zmesi by mala byť v podobe omáčky.
Vymixovanú omáčku si dáme do hrnca a pridáme k nej surovú šošovicu, približne lyžičku čajovej soli, 1/2l vody a zvyšok korenín podľa našej chutí. Všetko poriadne zamiešame a necháme variť približne 40 minút. Medzitým si v osolenej vriacej vode uvaríme cestoviny, ktoré scedíme. Do hotovej omáčka nakoniec pridáme nasekanú, čerstvú bazalku a všetko ešte raz zamiešame. Dobrú chuť!
Neprehliadnite: Zdravé špagety ako náhrada ťažkej večere. Pripravte si ich s unikátnou domácou omáčkou