Ovsené vločky ako hlavná ingrediencia. Pripravte si zdravé lievance, ktoré nezaťažia žalúdok
Sú chutné, ich príprava nenáročná a dokážu zasýtiť aj najväčšieho milovníka sladkého - a to zdravým spôsobom. Aj to sú dôvody, prečo sú lievance ideálnou voľbou na jedlo, ktorým možno začať deň.
Potrebujeme:
- hrnček jemných ovsených vločiek
- hrnček mlieka
- vajíčko
- 1KL kypriaceho prášku do pečiva
- štipka škorice
- štipka soli
- kokosový olej na opekanie
- ovocie podľa chuti.
- med
Postup:
Ovsené vločky zalejeme mliekom a necháme oldežať približne 20 minút, až kým sa nám ''nenapučia''. Následne k nim pridáme vajíčko, približne lyžicu medu, kypriaci prášok, kúsok mletej škorice a štipku soli. Všetko poriadne rozmixujeme.
Na panvici si zatiaľ mierne zohrejeme kokosýv olej a pomaly pridávame zmes, ktorou podľa vlastnej preferencie vytvárame krúžky. Hotové lievance následne dochutíme zvyšným medom a nakrájaným ovocím.
Neprehliadnite: Pripravte si slaný koláč vo vegánskej verzii. To, že tam nie je mäso, nespoznáte