Presunúť na hlavný obsah

Kefírové lievance: Sladké raňajky, ktoré si obľúbia všetci členovia rodiny

Recepty

Na pomalé nedeľné rána, sú tieto kefírové lievance ako stvorené. Ľahké ako obláčik, jemné a extrémne chutné len poprášené troškou škorice.

Ingrediencie:

  • 1 šálka kefíru
  • 1 vajce
  • 1 šálka hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 lyžička cukru (voliteľné, podľa chuti)
  • 1/4 lyžičky soli
  • 2 lyžice roztopeného masla 
  • vanilkový cukor na ochutenie

Postup: 

V miske rozšľahajte vajce a pridajte kefír. Dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili. Preosejte múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ, cukor a vanilkový cukor. Všetko jemne premiešajte a spojte s vajíčkom a kefírom. Na záver do cesta vmiešajte roztopené maslo.

Čítajte tiež: Pripravte si linecké koláčiky už s predstihom. Ich ľahšiu a zdravšiu verziu si okamžite obľúbite

Na panvici opečte lievance do zlatista, trvá to asi 2-3 minúty z každej strany. Hotové podávajte s obľúbeným ovocím, medom, javorovým sirupom, škoricou alebo jogurtom. Dobrú chuť!