Kefírové lievance: Sladké raňajky, ktoré si obľúbia všetci členovia rodiny
Na pomalé nedeľné rána, sú tieto kefírové lievance ako stvorené. Ľahké ako obláčik, jemné a extrémne chutné len poprášené troškou škorice.
Kefírové lievance
Ingrediencie:
- 1 šálka kefíru
- 1 vajce
- 1 šálka hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
- 1 lyžička cukru (voliteľné, podľa chuti)
- 1/4 lyžičky soli
- 2 lyžice roztopeného masla
- vanilkový cukor na ochutenie
Postup:
V miske rozšľahajte vajce a pridajte kefír. Dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili. Preosejte múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ, cukor a vanilkový cukor. Všetko jemne premiešajte a spojte s vajíčkom a kefírom. Na záver do cesta vmiešajte roztopené maslo.
Čítajte tiež: Pripravte si linecké koláčiky už s predstihom. Ich ľahšiu a zdravšiu verziu si okamžite obľúbite
Na panvici opečte lievance do zlatista, trvá to asi 2-3 minúty z každej strany. Hotové podávajte s obľúbeným ovocím, medom, javorovým sirupom, škoricou alebo jogurtom. Dobrú chuť!