Bublanina ako obláčik: Klasika, ktorej dodáte inú chuť jednou ingredienciou
Prichádza čas rýchlych, ovocných a chutných koláčov, pričom bublanina v tejto kategórii rozhodne je. Pripravte si verziu, ktorá si získa vaše chuťové poháriky hneď na prvú.
Ingrediencie na plech cca 35 × 24 cm:
- 4 vajíčka
- 200 g cukru
- 100 ml rastlinného oleja
- 100 ml smotany na šľahanie
- 200 g hladkej múky
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- kôra z 1/2 pomaranča
- 1/2 ČL vanilkového extraktu
- 800 g čučoriedok
- múka a maslo na vymazanie plechu
- práškový cukor na posypanie
Postup:
V mise vyšľahajte žĺtka s cukrom, pridajte smotanu, olej a dobre premiešajte spolu s vanilkou. Postupne primiešajte múku s práškom do pečiva a pomarančovú kôru.
Mohlo by vás zaujímať: Populárna Pavlova torta v mini verzii. Pripravte si sladkú dobrotu už dnes
Bielka vyšľahajte do tuha a opatrne primiešajte k zvyšku. Následne cesto vylejte do vymazanej formy a naukladajte ovocie. Pečte pri 170 stupňoch približne 50 minút. Pred podávaním posypte práškovým cukrom. Dobrú chuť!