Sladké pokušenie: Karamelové suflé
Tento dezert je pre milovníkov sladkého ako stvorený. Je to vlastne lava cake len v karamelovej verzii. Verte však, že keď ho raz ochutnáte, budete ho doma robiť pravidelne.
Ingrediencie:
- 200 g slaného karamelu
- 180 g masla
- 200 g kryštálového cukru
- 4 ks vajíčok
- 180 g múka polohrubej múky
- 2 lyžice kakaa
Postup:
Roztopené maslo zmiešame s cukrom, vajíčkami a kakaom. Pridáme slaný karamel a na záver múku. Zmes dobre vymiešame a vylejeme do misiek na pečenie. Rúru rozohrejeme na 180°C a pečieme 7-8 minút.
Mohlo by vás zaujímať: Osviežujúca alternatíva torty: Jednoduchý recept na citrónovú mini tortu
Hotový caramelový lava cake je zvonku upečený, mäkký na dotyk a vo vnútri je tekutý. Pred podávaním prelejeme ešte karamelom a dozdobíme mätou. Dobrú chuť!
Čítajte tiež: Pripravte rodine zdravé citrónové mini cheesecaky: Vymeňte klasiku za niečo nové