Večera, ktorá je láskavá k figúre, no zasýti: Ľahké karfiolové pyré s pečenými mandľami a hlivou
Pokiaľ hľadáte inšpiráciu na ľahkú a chutnú večeru, máme pre vás skvelý tip. Toto karfiolové pyré je jednoduché a chutí dokonale!
Ingrediencie:
- 1 karfiol cca 700 g
- hrsť mandlí
- 3 PL olivového oleja
- 1 PL masla
- 250 g hlivy
- 150 ml smotany
- 1 šalotka
- soľ
Postup:
Karfiol uvaríme v osolenej vode. Následne ho nakrájame na kúsky. Vymixujeme do hladka, pričom ho zalievame smotanou. Necháme krátko prevrieť. Hlivu takisto pokrájame, orestujeme na masle so šalotkou. Opražíme si mandle.
Mohlo by vás zaujímať: Muffiny so slaným karamelom a kúskami bielej čokolády
Servírujeme tak, že pred podávním do pyré dáme olivový olej, navrch pridáme hlivu so šalotkou a opečené mandle. Môžete ozdobiť bazalkou. Dobrú chuť!