Doprajte si sladké! Pripravte si chutný a zároveň zdravý jablkový koláč
Poznáte to. Snažíte sa žiť zdravšie, keď v tom dostanete chuť na niečo sladké... našťastie pre vás máme riešenie. Vyskúšajte náš recept na zdravý jablkový koláč, ktorý si jednoducho zamilujete.
Potrebujete:
- 200g hladkej špaldovej múky
- 40g zmäknutého kokosového oleja
- 120g trstinového cukru
- 4PL vody
- 2 žĺtka
- 500g jemného tvarohu
- 2 bielky
- 1čl vanilkovej arómy
- 5 menších jabĺk
- 1PL medu
- 1PL zlatého klasu
Prečítajte si: Domáci lava cake ako z cukrárne: Jednoduchý recept, ktorý zvládne každý
Postup:
Zo špaldovej múky, kokosového oleja, vody a žĺtkov si vytvoríme miešaním zmes. Postupne pridáme približne 50g trstinového cukru a miešame, až kým nám nevznikne pevné cesto. To zakryjeme a vložíme na približne 10 minút do mrazničky.
Medzitým nastrúhame jablká na jemno. Necháme ich postáť v mise, aby pustili čo najviac vody. V ďalšej mise zatiaľ vymiešame bielka, ku ktorým začneme postupne pridávať tvaroh a zvyšok trstinového cukru. Vzniknutú zmes ochutíme vanilkovou arómou. Jablká následne zmiešame s medom, škoricou a zlatým klasom.
Cesto vyberieme z chladničky a na strúhadle ho nastrúhame na hrubé pláty. Polovicou nastrúhaného cesta vystelieme na papier na pečenie, ktorý máme vo forme. Po vytvorení spodnej vrstvy na nastrúhané cesto vylejeme zmes z tvarohu a bielok a na ňu navrstvíme jablkovú zmes. Všetko posypeme zvyšným nastrúhaným cestom a necháme piecť približne 40 minút pri 180 stupňoch. Po upečení odporúčame koláč nechať postáť niekoľko hodín v chladničke, pre lepšiu a výraznejšiu chuť.
Neprehliadnite: Vyrobte si pravé chutné domáce džemy! Ako na to?