Ľadové osvieženie, ktoré vám zároveň zaplní žalúdok. Recept na rýchlu smotanovú tortu
Ak máte chuť v tomto horúcom počasí na ľadové osvieženie, máme pre vás skvelý tip. Na tejto ovocnej torte si pochutia nepochybne všetci.
Potrebujete:
- 6ks 250ml pochúťkovej kyslej smotany
- 6ks vanilkového cukru
- 250g okrúhlych piškót
- 250g jahôd
- 2ks mandaríniek
- čokoládu na varenie
- ovocie na ozdobenie
Postup:
Do okrúhlej misy naukladáme piškóty rovnou stranou dole. Medzičasom si v menšej mise rozmiešame smotany spolu s vanilkovým cukrom - až kým nám nevznikne hladká, rovnomerne ochutená zmes. Časťou tejto zmesi pokryjeme piškóty. Umyjeme si jahody, ktoré pokrájame na čo najmenšie kúsky a následne ich poukladáme do formy na smotanovú vrstvu. Jahody by mali byť čo najmenšie, na ne totiž ukladáme ďalšiu vrstvu z piškót, ktorú taktiež polejeme smotanou. Na túto vrstvu však nakrájame mandarínky - taktiež na drobno a zopakujeme postup s piškótami, ktoré následne polejeme zvyšnou smotanou. Tortu dáme do chladničky približne na 15 minút.
V menšom hrnci si uvaríme čokoládu na varenie. Tou polejeme tortu a necháme odstať vonku ďalších 15 minút a na záver ozdobíme ľubovoľným ovocím. Kľudne môžeme použiť aj zvyšné jahody a mandarínky. Tortu následne necháme v chladničke aspoň na 5 hodín pre čo najlepšiu chuť.
Prečítajte si aj: 3 recepty na rýchle snacky, ktoré ocení každý hosť: Vyskúšate?