Pizzové slimáky z pravého neapolského cesta: Slaná pochúťka, ktorá chutí neskutočne
Ak hľadáte skvelý snack na večer alebo posedenie s priateľmi, tieto slimáky sa stanú vašou novou závislosťou. Chutia totiž neskutočne!
Pizzové slimáky
Ingrediencie:
- 500 g hladkej múky
- 300 ml vlažnej vody
- 10 g soli
- 7 g sušeného droždia
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 1 čajová lyžička cukru
- 200 g paradajkového pretlaku
- 150 g strúhaného syra
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Olivový olej na potretie
Postup:
V miske zmiešajte múku, soľ, cukor a sušené droždie. Postupne pridávajte vlažnú vodu a olivový olej, pričom miešajte, až kým nevznikne hladké cesto. Dajte ho do misky, zakryte a nechajte kysnúť 1-2 hodiny na teplom mieste, pokiaľ nezdvojnásobí objem. V miske zmiešajte paradajkový pretlak, oregano, soľ a čierne korenie.
Môžete pridať trochu olivového oleja pre lepšiu chuť. Pripravte si aj syr, prípadne ďalšie ingrediencie, ktoré chcete pridať. Po vykysnutí cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na obdĺžnik (približne 30x40 cm). Na cesto rovnomerne naneste paradajkovú omáčku. Posypte strúhaným syrom, prípadne pridajte šunku.
Mohlo by vás zaujímať: Pripravte si domácu pizzu podľa talianskeho receptu: Spojenie chrumkavého cesta a paradajok vás dostane
Cesto zaviňte do rolády a nakrájajte na asi 2 cm široké kúsky. Slimáky dajte na plech vyložený papierom na pečenie, nechajte však medzi nimi trochu miesta, aby sa mohli roztiahnuť. Potrite ich olivovým olejom a nechaj ešte 15 minút kysnúť. Pečte v rúre na 220°C asi 15-20 minút, kým nebudú pekne zlatisté a chrumkavé. Dobrú chuť!