Presunúť na hlavný obsah

Karamelové košíčky preliate čokoládou: Lahodné vianočné jednohubky, ktorými zabodujete

Recepty

Jednoduché, sladké, chuťovo vyvážené karamelové košíčky nesmú chýbať na vašom stole počas vianočných sviatkov. Postačí vám len pár ingrediencií a zvládne ich každý začiatočník v pečení.

Na prípravu košíčkov budete potrebovať cca 50 – 60 ks malých misiek, formičiek. 

Na cesto na košíčky potrebujeme: 

250 g hladká múka

70 g práškový cukor

150 g masla

100 g mletých orechov

1 PL kakaa

1 vajce

½ KL prášku do pečiva

Mohlo by vás zaujímať: Sadlové orechové a makové rožteky: Ideálne aj na sviatočne prestretý stôl

Karamelová plnka: 

1 salko karamelové

150 g zmäknutého masla 

Čokoládová poleva: 

300 g horkej čokolády olámanej na kúsky alebo roztopenej vo vodnom kúpeli

stužený tuk (ak bude čokoláda príliš hustá, na zriedenie)

Čítajte tiež: Vianočné pečenie, ktoré milujeme: Recepty na linecké či medovníky na moderný spôsob

Postup prípravy: 

Všetky ingrediencie na cesto na košíčky zmiešame a natlačíme do formičiek na misky. Dáme piecť  na 180 stupňov Celzia cca 20 min. Po upečení necháme vychladnúť. Potom vyklopíme. 

Medzitým ako košíčky chladnú, si pripravíme krém. Zmiešame salko so zmäknutým maslom a plníme košíčky. 

Napokon si vo vodnom kúpeli roztopíme horkú čokoládu. Prelejeme ňou košíčky a môžeme ozdobiť aj cukrárskymi ozdobami. Čokoládu nemusíme roztopiť, môžeme ozdobiť povrch len čokoládovými kúskami. 

Neprehliadnite: Vianočné crinkles: Jednoduchý dezert, ktorý k sviatkom skrátka patrí

Dobrú chuť!