Karamelové košíčky preliate čokoládou: Lahodné vianočné jednohubky, ktorými zabodujete
Jednoduché, sladké, chuťovo vyvážené karamelové košíčky nesmú chýbať na vašom stole počas vianočných sviatkov. Postačí vám len pár ingrediencií a zvládne ich každý začiatočník v pečení.
Na prípravu košíčkov budete potrebovať cca 50 – 60 ks malých misiek, formičiek.
Na cesto na košíčky potrebujeme:
250 g hladká múka
70 g práškový cukor
150 g masla
100 g mletých orechov
1 PL kakaa
1 vajce
½ KL prášku do pečiva
Mohlo by vás zaujímať: Sadlové orechové a makové rožteky: Ideálne aj na sviatočne prestretý stôl
Karamelová plnka:
1 salko karamelové
150 g zmäknutého masla
Čokoládová poleva:
300 g horkej čokolády olámanej na kúsky alebo roztopenej vo vodnom kúpeli
stužený tuk (ak bude čokoláda príliš hustá, na zriedenie)
Čítajte tiež: Vianočné pečenie, ktoré milujeme: Recepty na linecké či medovníky na moderný spôsob
Postup prípravy:
Všetky ingrediencie na cesto na košíčky zmiešame a natlačíme do formičiek na misky. Dáme piecť na 180 stupňov Celzia cca 20 min. Po upečení necháme vychladnúť. Potom vyklopíme.
Medzitým ako košíčky chladnú, si pripravíme krém. Zmiešame salko so zmäknutým maslom a plníme košíčky.
Napokon si vo vodnom kúpeli roztopíme horkú čokoládu. Prelejeme ňou košíčky a môžeme ozdobiť aj cukrárskymi ozdobami. Čokoládu nemusíme roztopiť, môžeme ozdobiť povrch len čokoládovými kúskami.
Neprehliadnite: Vianočné crinkles: Jednoduchý dezert, ktorý k sviatkom skrátka patrí
Dobrú chuť!