Zázračná bylina, ktorá vám pomôže zhodiť, eliminuje stres a poradí si s tukovými vankúšikmi: Na čo určite staviť?
Ashwagandha je hotový malý zázrak. Pokiaľ ste o nej ešte nepočuli, je čas to zmeniť. Pre telo je totiž mimoriadne prínosná. No a v neposlednom rade poteší určite aj to, že si poradí s tukovými vankúšikmi.
Bylina, ktorá má široké spektrum účinkov pre celé telo
Indický ženšen je adaptogénová bylinka, ktorú v ajurvédskej medicíne milujú. Má množstvo benefitov a široké spektrum účinkov pri riešení rôznych problémov. Sušený, mletý koreň indického ženšenu, Ashwagandhy obsahuje flavonoidy, saponíny, alkanoidy, vitamín C a vitamíny skupiny B, minerály ako železo, vápnik, horčík, zinok a meď, ktoré sú dôležité pre zdravie. Má v sebe látky s antioxidačnými vlastnosťami, ktoré pomáhajú chrániť bunky pred poškodením spôsobeným voľnými radikálmi.
Mohlo by vás zaujímať: Stravovanie podľa veku: V tridsiatke treba zvýšiť príjem bielkovín, po štyridsiatke sa zamerajte vlákninu
Aj preto na jeho silu nedajú mnohí ľudia dopustiť. Od nepamäti sa v oblasti ajurvédy využíva Ashwagandha na zlepšenie fyzickej a duševnej pohody. Je vysoko účinná pri riešení depresie a úzkosti. Pri konzumácii navodzuje relaxáciu a upokojenie. Stres, ktorý sa zvyčajne ťažko rieši, sa dá zmierniť vo výraznej miere pravidelným pitím čaju z tejto bylinky. Upokojuje, uvoľňuje svalové napätie a posilňuje telo.
Takisto výskumy ukázali, že je skvelá na potlačenie hladu, dokáže naštartovať lepšie spaľovanie, preto je dobré využívať jej silu pri chudnutí a eliminácii hmotnosti. Tiež podporuje rast vlasov, zlepšuje stav pokožky, čo sa určite počíta.
Dokonca vedci prišli na to, že konzumácia indického ženšenu obmedzuje účinky imunosupresívnych liekov a upravuje reaktivitu imunitného systému. Podporuje teda tvorbu červených a bielych krviniek a zvyšuje počet krvných doštičiek, čo môže byť prínosné pri liečbe mnohých závažných ochorení.
Pomôže aj v prípade, že ťažko zaspávate alebo trpíte nespavosťou, keďže podporuje kvalitný neprerušovaný spánok. Ideálne je začať s jednou alebo dvoma šálkami denne a dávku postupne zvyšovať.