Najviac osviežujúci koláč tohto leta: Zmrzlinová torta s citrónovým tvarohom, černicami či malinami
Táto nepečená zmrzlinová torta s prímesou zázvoru, citrónového tvarohu, letného bobuľovitého ovocia ako sú černice alebo maliny a zmrzlinou je skvelou a osviežujúcou voľbou, keď príde reč na nepečený dezert. Rýchle, jednoduché a na leto ako stvorené.
Ingrediencie:
500 g vanilkovej zmrzliny, ktorú si rozdelíte
1 balíček tortových oblátkov
250 g zaváraných alebo konzervovaných černíc (môžete použiť aj iné obľúbené letné bobuľovité ovocie, napríklad maliny)
500 g tvarohu dochuteného citrónom
2 balíčky podrvených zázvorových keksov
250 g čerstvých černíc plus ďalšie na servírovanie
250 ml studenej hustej smotany na šľahanie
1 vanilkový extrakt alebo vanilkový cukor
Mohlo by vás zaujímať: Ovocná torta ideálna do akéhokoľvek počasia. Pripravte si ju do hodiny
Postup prípravy:
Vyložte stredne veľký plech papierom na pečenie.
Zmiešajte 2/3 vanilkovej zmrzliny vo veľkej miske do úplnej rozotierateľnosti. Pridajte černicové konzervy alebo zavárané černice, kým sa so zmrzlinou nespoja.
Do stredne veľkej misky naberte zvyšnú jednu tretinu vanilkovej zmrzliny. K nej pridajte ochutený citrónový tvaroh. Dobre premiešajte.
Plech vysypte polovicou podrvených zázvorových sušienok a dajte na ne 1 vrstvu oblátkov. Na oblátky rozotrite časť černicovej zmrzlinovej zmesi. Musíte pracovať rýchlo, aby sa vám neroztápala. Potom nasleduje zmes zmrzlinového citrónového tvarohu. Rozotrite dohladka.
Čítajte tiež: Pripravte si nanuky, ktoré dokonalo osviežia. Pochutia si na nich všetci
Do toho zatlačte časť šálky čerstvých černíc a zakončite druhou polovicou rozdrvených zázvorových sušienok.
Postup opakujte ešte dvakrát, aby sa torta pekne navrstvila. Napokon prekryte takto pripravený nepečený dezert plastovou fóliou a dajte zmraziť do mrazničky na cca 6 hodín.
V malej miske vyšľahajte hustú smotanu na šľahanie, pridajte vanilkový cukor.
Vyberte zmrzlinový koláč z mrazničky. Nakrájajte, ozdobte kopčekom čerstvej šľahačky a čerstvými zvyšnými černicami alebo inými bobuľami.
Neprehliadnite: Jahodová torta s bazovým sirupom len za 30 minút: Chutí ako zo špičkovej cukrárne
Dobrú chuť!