Pomarančovo-škoricové crème brûlée: Na nedeľné leňošenie ako stvorené
Sladký dezert, ktorý chutí neuveriteľne a vôbec nie je náročný na prípravu. Ak aj nepatríte medzi pekárky, toto rozhodne zvládnete!
Ingrediencie:
- 6 ks vaječný žĺtok
- 100 g kryštálový cukor
- vanilkový extrakt
- 1 PL pomarančovej kôry
- 1 ČL škorice
- 500 ml smotana na šľahanie aspoň 33%
- krupicový cukor na posypanie
Postup:
Vaječné žĺtky vymiešame spolu s kryštálovým cukrom, vanilkovým extraktom, škoricou a pomarančovou kôrou. Smotanu na šľahanie dáme do hrnca a prevaríme. Do žĺtkovej zmesi (nesmie byť horúca) po častiach primiešame smotanu na šľahanie.
Neprehliadnite: Jogurtová miska plná bielkovín: Tieto rýchle raňajky si budete chcieť dopriať každé víkendové letné ráno
Na plech na pečenie poukladáme misky na crème brûlée, do ktorých nalejeme pripravený krém. Potom do plechu nalejeme horúcu vodu tak, aby siahala do 1/2 misiek. Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 °C približne 40 minút.