Rýchla gaštanová torta: Ideálny dezert na jesenné dni
Pokiaľ už neviete, čo piecť, skúste rýchlu gaštanovú tortu, ktorá chutí hádam každému. Navyše je celkom jednoduchá.
Ingrediencie na tortu s priemerom 23 cm:
Korpus
- 175g polohrubej múky
- 4 vajcia
- 180 g práškového cukru
- 1/2 kypriaceho prášku
- 8 PL horúcej vody
Plnka
- 300g džemu, ideálne malinového
- 400ml smotany na šľahanie
- 300g 70% čokolády
- 400ml smotany na šľahanie (šľahačková vrstva)
- 1 balenie gaštanového pyré (množstvo podľa chuti)
- slaný karamel
Postup:
Najskôr si v hrnci rozpustíme čokoládu spolu so 400 ml smotany. Necháme vychladnúť a následne vyšľaháme ručným mixérom dotuha. Zvyšnú smotanu vyšľaháme ako šľahačku. Odložíme do chladničky.
Neprehliadnite: Krémový cheesecake s broskyňami a chrumkavou štrúdľou: Ideálny dezert k zavŕšeniu letného dňa
Rúru si rozohrejme na 170 stupňov. Vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme múku, kypriaci prášok a vodu. Dáme piecť na cca 35 minút.
Upečený a vychladnutý korpus potrieme džemom, nanesieme čokoládovú plnku, na to polovicu dotuha vyšľahanej šľahačky. Posypeme nastrúhaným gaštanovým pyré, ako vrchnú vrstvu dáme zvyšok šľahačky a necháme aspoň hodinku zachladiť. Na záver prelejeme slaným karamelom. Môžeme dozdobiť orechami. Dobrú chuť!