Presunúť na hlavný obsah

Rýchla gaštanová torta: Ideálny dezert na jesenné dni

Recepty

Pokiaľ už neviete, čo piecť, skúste rýchlu gaštanovú tortu, ktorá chutí hádam každému. Navyše je celkom jednoduchá.

Ingrediencie na tortu s priemerom 23 cm:

Korpus

  • 175g polohrubej múky
  • 4 vajcia
  • 180 g práškového cukru
  • 1/2 kypriaceho prášku
  • 8 PL horúcej vody

Plnka

  • 300g džemu, ideálne malinového
  • 400ml smotany na šľahanie
  • 300g 70% čokolády
  • 400ml smotany na šľahanie (šľahačková vrstva)
  • 1 balenie gaštanového pyré (množstvo podľa chuti)
  • slaný karamel

Postup:

Najskôr si  v hrnci rozpustíme čokoládu spolu so 400 ml smotany. Necháme vychladnúť a následne vyšľaháme ručným mixérom dotuha. Zvyšnú smotanu vyšľaháme ako šľahačku. Odložíme do chladničky.

Neprehliadnite: Krémový cheesecake s broskyňami a chrumkavou štrúdľou: Ideálny dezert k zavŕšeniu letného dňa

Rúru si rozohrejme na 170 stupňov. Vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme múku, kypriaci prášok a vodu. Dáme piecť na cca 35 minút.

Upečený a vychladnutý korpus potrieme džemom, nanesieme čokoládovú plnku, na to polovicu dotuha vyšľahanej šľahačky. Posypeme nastrúhaným gaštanovým pyré, ako vrchnú vrstvu dáme zvyšok šľahačky a necháme aspoň hodinku zachladiť. Na záver prelejeme slaným karamelom. Môžeme dozdobiť orechami. Dobrú chuť!