Letný šalát s dresingom, ktorý sa skvele hodí na gril párty: Okrem tradičných ingrediencií pridajte aj pár exotických
Ak hľadáte recept na letný šalát, ktorý budete podávať ako prílohu plnú vitamínov a exotiky k rôznym druhom grilovaného mäsa, týmto trafíte do čierneho. Ideálna kombinácia pre chutnú letnú večeru pod holým nebom.
Na stredne veľkú misu šalátu budete potrebovať:
Ingrediencie:
400 g čiernej fazule, scedenej
2 veľké hrste lístkov baby špenátu, nasekaných nahrubo
500 g paradajok nakrájaných na väčšie kusy (cherry sa v tomto prípade nehodia, ale ak iné nemáte, samozrejme môžete použiť)
1 poľná uhorka, zbavená šupky a pokrájaná na drobno
1 mango, olúpané a nakrájané na kocky
1 veľká červená cibuľa, rozpolená a nakrájaná nadrobno
6 - 8 reďkoviek, nakrájaných na plátky (najlepšie bielu)
2 avokáda, olúpané a nakrájané na plátky
100 g rozdrobeného feta syru
Mohlo by vás zaujímať: Ľahký zeleninový šalát s figami: Tento dresing vám zmení všetky jeho chute
Na dressing potrebujete:
veľký zväzok mäty
malý zväzok koriandra
malý zväzok bazalky
1 zelené čili zbavené semienok a pokrájané nadrobno
1 malý strúčik cesnaku
100 ml extra panenského olivového oleja alebo repkového oleja
2 limetky, olúpané a odšťavené
2 lyžice bieleho vínneho octu
2 ČL medu
Čítajte tiež: Tip na víkend: Šalát so zapekanou cviklou a kozím syrom s vlašskými orechmi
Postup prípravy:
Dresing pripravíte tak, že všetky ingrediencie rozmixujete v kuchynskom robote (alebo ich nasekáte najemno). Odložíte si len pár bylinkových lístkov na šalát. Dresing si môžete pripraviť už deň dopredu, aby skvele nažil a bol na šaláte ešte chutnejší.
Do stredne väčšej misy dajte scedenú fazuľu, lístky špenátu, paradajky, uhorku, mango, cibuľu a reďkovky. Všetko jemne premiešajte rukami. Na povrch šalátu podajte rozdrvenú fetu, avokádo, bylinky a deň dopredu pripravený dresing.
Neprehliadnite: Svieža variácia rýchleho obeda: Šalát, na ktorý budete mať chuť aj počas leta
Dobrú chuť!