Presunúť na hlavný obsah

Letná Pavlovka v ľahšej verzii a bez škrobu: Tento dezert si počas leta zamilujete

Recepty

Pavlovka patrí rozhodne medzi jeden z najobľúbenejších dezertov. Skúste si ju počas leta dopriať v ľahšej verzii, ktorá vaše chuťové poháriky dostane.

Ingrediencie:

  • 6 bielkov
  • 250 g práškového cukru
  • 1 PL vínneho octu
  • štipka soli
  • 500 g jahôd
  • 1 smotana na šľahanie 40%
  • 250 g mascarpone

Postup: 

Bielka vyšaháme spolu s cukrom, soľou a vínnym octom do tuha. Ideálna konzistencia je, keď misku prevrátite a bielka zostanú v nej.

Rúru nastavíme na sušenie na 120 stupňov. Plech vystelieme papierom na pečenie a do stredu z bielkov vytvarujeme kruh. V jeho strede urobíme malú priehlbinku, do ktorej budeme po dopečení dávať plnku. Sušíme asi 60 minút. 

Mohlo by vás zaujmať: Rýchla jednohubka z lístkového cesta: Vyskúšajte fantastické, chrumkavé hviezdičky s lekvárom a orechmi

Medzitým si vyšľaháme zo smotany šľahačku, do ktorej pridáme mascarpone. Jahody umyjeme a očistíme. Následne krémom naplníme tortu a ozdobíme ju jahodami. Ak máte chuť, môžete ju ešte preliať karamelom, ale vôbec to netreba. V takejto verzii je veľmi svieža a ľahučká ako obláčik.