Letná Pavlovka v ľahšej verzii a bez škrobu: Tento dezert si počas leta zamilujete
Pavlovka patrí rozhodne medzi jeden z najobľúbenejších dezertov. Skúste si ju počas leta dopriať v ľahšej verzii, ktorá vaše chuťové poháriky dostane.
Ingrediencie:
- 6 bielkov
- 250 g práškového cukru
- 1 PL vínneho octu
- štipka soli
- 500 g jahôd
- 1 smotana na šľahanie 40%
- 250 g mascarpone
Postup:
Bielka vyšaháme spolu s cukrom, soľou a vínnym octom do tuha. Ideálna konzistencia je, keď misku prevrátite a bielka zostanú v nej.
Rúru nastavíme na sušenie na 120 stupňov. Plech vystelieme papierom na pečenie a do stredu z bielkov vytvarujeme kruh. V jeho strede urobíme malú priehlbinku, do ktorej budeme po dopečení dávať plnku. Sušíme asi 60 minút.
Mohlo by vás zaujmať: Rýchla jednohubka z lístkového cesta: Vyskúšajte fantastické, chrumkavé hviezdičky s lekvárom a orechmi
Medzitým si vyšľaháme zo smotany šľahačku, do ktorej pridáme mascarpone. Jahody umyjeme a očistíme. Následne krémom naplníme tortu a ozdobíme ju jahodami. Ak máte chuť, môžete ju ešte preliať karamelom, ale vôbec to netreba. V takejto verzii je veľmi svieža a ľahučká ako obláčik.