Presunúť na hlavný obsah

Do nového roka o krok ľahšie: Inšpirujte sa radami známej vegánky

Zdravie

Aj vy ste si pri pohári šampanského prisahali, že nový rok začnete zdravšie, diétnejšie a...hladnejšie?

Tento rok to urobte trochu inak. Vykročte v ústrety novoročným predsavzatiam a inšpirujte sa radami známej vegánky a foodblogerky Soni Makranskej - namiesto diét radšej skúste chutnú alternatívu v štýle „veggie“. Rýchlo zistíte, že chutí rovnako dobre, rýchlo a spoľahlivo odľahčí vášmu tráveniu, a dokonca vám dovolí zamaškrtiť si bez výčitiek!

Sova huhu radí: Toto sú moje triky z vegánskej kuchyne

Ako na to? Stačí, keď aspoň na chvíľu nahradíte mäso, syry či vajcia chutnými alternatívami v štýle „veggie“. „Nahradiť klasické mlieko, smotanu, vajcia či mäso rastlinnými alternatívami nikdy nebolo také jednoduché,“ hovorí spolumajiteľka vegánskeho bistra, Soňa Makranská, známa aj ako Sova_huhu. A pridáva nielen zopár svojich osvedčených trikov, ale aj obľúbený recept, vhodný aj pre „veggie“ začiatočníčky:

  • Kokosové „mlieko“ alebo krém sú vynikajúcimi náhradami za sladkú smotanu, pretože sa dajú krásne vyšľahať. Vanilkovú a kokosovú príchuť rastlinných mliek zase oceníte pri príprave vianočky alebo lievancov.
  • S tofu sa vďaka jeho neutrálnej chuti dá veľmi dobre pracovať a pripraviť z neho slané i sladké jedlá. Jeho mäkkú verziu môžete použiť aj  namiesto klasického tvarohu alebo omáčky. Údené tofu zase výborne chutí vo francúzskych zemiakoch či plnenej paprike.
  • Ak potrebujete urobiť cesto bez vajíčok, pridajte k múke trochu rastlinného nápoja. Sójový je stávkou na istotu, obsahuje totiž viac bielkovín, vďaka čomu sa vám koláče vždy podaria.

Začnite deň raňajkovým sendvičom podľa Sovy_huhu

Ingrediencie:

150 g uvareného cíceru 

4 PL veggie majonézy 

1 malá šalotka či cibuľa 

3 kyslé zavárané uhorky  

180 g bieleho tofu K-take it veggie

1 ČL kurkumy

Čierna himalájska soľ

2 PL horčice 

Postup:

Do väčšej misky vložíme cícer, ktorý popučíme vidličkou a pridáme ostatné ingrediencie - majonézu, cibuľku a uhorky, nakrájané najemno, tofu (nastrúhané najemno), horčicu, kurkumu a soľ. Poriadne premiešame, ochutnáme a dáme odležať do chladničky. Medzitým si pripravíme chlieb a ľubovoľnú zeleninu, ktorú máte radi, vďaka čomu bude sendvič plný farieb a zdravia. Nevajíčkový šalát vrstvíme spolu so zeleninou na chlieb. Prajeme dobrú chuť.

Všetko potrebné na prípravu tohto i ďalších receptov, vrátane nadštandardného sortimentu rastlinných výrobkov a privátnej značky K-take it veggie nájdete aj v aktuálnom veggie letáku na www.kaufland.sk/letak.

- reklamná správa -