Presunúť na hlavný obsah

Louis Vuitton predstavuje reštauráciu v srdci Saint-Tropez pod hviezdnym vedením michellinského šéfkuchára Moryho Sacka

Cestovanie

Módny dom spája sily s novou hviezdou francúzskej kuchyne. Výsledkom sú jedinečné gastronomické zážitky v hoteli White 1921.

Saint-Tropez, legendárna destinácia Francúzskej riviéry ponúka tento rok v lete place-to-be: prvú reštauráciu Louis Vuitton pod vedením michellinského šéfkuchára Moryho Sacka v Paríži.

Čítajte tiež: Tip na dovolenku v Saint-Tropez: Ak sa chystáte do Stredomoria, nevynechajte sezónny butik CHANEL

Mory Sacko smeruje štýl tejto modernej reštaurácie umeleckým smerom. Je v dokonalom súlade s umením, cestovaním, ktoré je so značkou Louis Vuitton neoddeliteľne späté. Kozmopolitné, sofistikovane zostavené menu prepája africké a japonské vplyvy s uznávaným savoir-faire francúzskej kuchyne. Tento unikátny gastronomický koncept predstavuje šéfkuchár v spolupráci so značkou Louis Vuitton v sezónnej reštaurácii v hoteli White 1921, ktorý sa nachádza vna Place des Lices, v samom srdci mesta v oddelení Var. Táto unikátna lokalita na brehu mora je nádhernou oázou, skrytou od turistických davov.

Reštaurácia Mory Sacko at Louis Vuitton ponúka dekadentnú a zároveň sofistikovanú gastronómiu, ktorá stavia na čerstvých ingredienciách a oslavuje krásu diaľok. Vôbec po prvýkrát sa tento otvorený priestor s veľmi intímnou atmosférou mení v lokalitu, ktorá harmonicky spája vkusný dizajn s tou najmodernejšou gastronómiou. Pod žiarou provensálskeho slnka je tu k dispozícii približne štyridsať miest, v čase od obeda do večere. Dekorácie odrážajú DNA značky Louis Vuitton a bola vytvorená v spolupráci s Morym. Až nadpozemsky pôsobivý vstup Moongate, ktorý je sám o sebe umeleckým dielom, pozýva hostí do sveta z travertínu, dreva, ľanu a ratanu. Priestor zdobia kvety Monogramu a špeciálne navrhnuté kúsky Objets Nomades. Pôsobivá architektúra miesta, ktorej spoluautorom je Mory Sacko, podporuje magickú atmosféru leta v Stredomorí, a úžasne prepája kľud, čerstvý vzduch a svetlo.

Mory Sacko vytvoril pre reštauráciu menu inšpirované cestovaním, ktoré pracuje s lokálnymi zdrojmi i inšpiráciou zo vzdialených krajov. Mladý šéfkuchár na obed ponúka v zaujímavom poňatí ekiben, preslávený japonský pokrm v typu bento box, podívaný na nádražiach a vo vlakoch. Kreatívne, letné chute sa snúbia na zakázkovo navrhnutom drevenom boxe. Navrhol ich sám šéfkuchár a sú na ňom umiestnené sklenené kontajnéry, zdobené kvetmi a listami.

Vo večerných hodinách menu pokračuje v cestovateľskej púti plnej chutí a ponúka tapas a ďalšie tradičné pokrmy. Vaječná „misonáza“, vegetariánske baklažánové tacos, grilovaný kranas americký, sladkovodní raci, vysoký roštenec, výborné tažiny v keramických nádobách, v kombinácii so šalátom z čerstvého feniklu a manga, plantain korenený údenou paprikou... Reštaurácia Mory Sacko at Louis Vuitton v Saint-Tropez ponúka kuchyňu, ktorá stavia na menej i viac lokálnych plodinách, ktoré sa s jednoduchosťou a autentickosťou prezentujú na menu s vôňou diaľok.

Neprehliadnite: Istria ako európsky Karibik: Azúrové more, pieskové pláže s minimom turistov