Presunúť na hlavný obsah

Ľahký letný cuketový nákyp: Zúžitkujte plody zo záhrady a takto dochuťte nielen bylinkami!

Recepty

Ak hľadáte ľahký a nie príliš ťažký recept na letný večer, cuketový nákyp je tým pravým letným, na ktorom si aj skutočne pochutíte. Ktoré ingrediencie v ňom nesmú chýbať?

Na prípravu potrebujeme: 

1 veľká cuketa zo záhrady

100 – 150g tvrdého syra Ementál

100 - 150 g ovsených vločiek

2 vajcia

2 PL gréckeho jogurtu

cesnak 

menší pór 

1 kypriaci prášok do pečiva 
 

bylinky ako oregano, petržlenová vňať

morská soľ

múka alebo strúhanka na vysypanie plechu 

Mohlo by vás zaujímať: Rýchle recepty: Cuketová polievka vám „nakopne“ imunitu a podporuje chudnutie

Postup prípravy: 

Menší pór si pokrájame nadrobno. K tomu si ošúpeme 2 väčšie strúčiky cesnaku. 

Ošúpeme si jednu veľkú cuketu a postrúhame na strúhadle do väčšej misky. 

Pridáme nadrobno pokrájaný pór a pretlačený cesnak. 

Následne pridáme 2 celé vajcia, 2 PL gréckeho jogurtu. 

Postrúhame si syr Ementál a pridáme k cuketovej zmesi. 

Potom pridáme na zahustenie najemno zomleté ovsené vločky. Môžete podľa potreby aj viac, aby bola cuketová zmes polotuhá. 

Čítajte tiež: Cuketa so zeleninou a kozím syrom - pochúťka po taliansky

Napokon pridáme kypriaci prášok do pečiva, ochutíme bylinkami ako oregano, petržlenová vňať alebo iné obľúbené, a osolíme morskou soľou. 

Dobre všetko premiešame, necháme 10-15 min. odstáť, aby sa všetky ingrediencie pekne spojili. 

Následne si vysypeme stredne veľký plech hladkou múkou alebo strúhankou a cuketovú zmes rovnomerne rozotrieme a uhladíme naň. 

Pečieme pri 180 stupňoch asi 25 - 30 min. Podľa potreby aj dlhšie, aby bol povrch zlatistý a chrumkavý. 

Neprehliadnite: Grilovaná dobrota aj pre vegetariánov: Cuketa s fetou

Malý tip na záver: Ak vám chýba v recepte mäso, môžete si ho doplniť o kvalitnú šunku, ktorú nakrájate na malé pásiky a pridáte do receptu.