Presunúť na hlavný obsah

Banánovo-čokoládové muffiny ako sladká dobrota. Nepotrebujete na nich žiadne špeciálne ingrediencie

Recepty

Jednoduchý recept, ktorého výsledkom môžu byť raňajky, desiata či snack. Pripraviť si ho dokážete bez toho, aby ste mali zručnosti gazdinky.

Potrebujeme:

  • 150g hladkej múky
  • 100g práškového cukru
  • 100g čokolády na varenie
  • 80ml rastlinného oleja
  • 3 už zrelé banány
  • 2PL kakaa
  • 2ČL kypriaceho prášku
  • vajíčko

Postup:

Vo väčšej mise si zmiešame múku, práškový cukor, kakao, prášok do pečiva a nasekanú čokoládu. Kúsok z nej si necháme na posypanie. V druhej mise zatiaľ vidličkou popučíme banány a prilejeme k ním olej. Zmes poriadne miešame a pomaly pridávame celé vajíčko. Následne zmesi z obidvoch misiek spojíme a vymiešame úplne dohladka. 

Plech na muffiny vystlieme papierovými košíčkami, ktoré naplníme vzniknutým cestom. Pozor, nenapĺňame ich po okraj, ale len niečo cez polovicu formy. Muffin nám totiž vyrastie počas pečenia. Ešte predtým, než plech vložíme do rúry, posypeme už naplnené formy zvyškom nasekanej čokolády. Necháme piecť približne sedem minút pri 200 stupňoch, následne teplotu zničíme na 180 stupňov a dopekáme podľa potreby približne 15 minút. Dobrú chuť!

Neprehliadnite: Sladká dobrota, ktorá si podmaní každého. Pripravte si nadýchaný krémeš v pohodlí domova