Pripravte si linecké koláčiky už s predstihom. Ich ľahšiu a zdravšiu verziu si okamžite obľúbite
Do Vianoc zosáta približne mesiac - no atmosféru môžete cítiť už nielen v obchodných centrách, ale aj u vás doma.
Potrebujete:
- 300g hladkej múky
- 50g hladkej mandľovej múky
- 175g rastlinného masla
- 80g cukru
- 3PL mandľového mlieka
- 100g lekváru podľa vlastnej chuti
- citrónová kôra
- vanilkový extrakt
Postup:
Hladkú múku, mandľovú muku, cukor a nastrúhanú citrónovú kôru zmiešame dokopy. Pridáme maslo, mlieko a vanilkový extrakt a vypracujeme cesto, ktoré necháme v chladničke približne hodinu. Cesto rozvaľkáme a vytvarujeme koláčiky pomocou formičiek.
Do polovice koláčikov do stredu vyrežeme pomocou malej srdiečkovej formy srdiečka alebo iné tvary podľa vlastnej predstavy. Koláčiky pečieme približne desať minút na 180 stupňoch. Po vychladnutí natrieme plné koláčiky lekvárom a spojíme s koláčikmi s vyrezaným stredom.
Neprehliadnite: Sladké donuty v o čosi ľahšej verzii. Pripravte si ich s príchuťou lahodného jogurtu