Vegánsky tatarák chutí rovnako dobre, ako ten mäsový. Vyskúšajte ho pripraviť podľa tohto receptu
Tatársky biftek sa považuje za jednu z najobľúbenejších pochútiek. Vyskúšali ste ho však v nemäsovej verzii?
Potrebujete:
- cuketa
- cibuľa
- lyžica rastlinného oleja
- lyžica sójovej omáčky
- lyžica mletej červenej papriky
- lyžica horčice
- štipka chilli
- 2 strúčiky cesnaku
- lyžica paradajkového pretlaki
- čierne korenie
- soľ
Prečítajte si: Exotika priamo vo vašej kuchyni. Recept na chutné mexické enchiladas
Postup:
Cuketu si nastrúhame na hrubé kúsky a vytlačíme z nej šťavu. Medzitým si na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, ku ktorej pridáme aj prelisovaný cesnak. Približne po troch-štyroch minútach pridáme aj nastrúhanú cuketu, ktorú postupne ochucujeme, až kým nevyužijeme všetky igrediencie. Dobrú chuť!