Presunúť na hlavný obsah

Vegánsky tatarák chutí rovnako dobre, ako ten mäsový. Vyskúšajte ho pripraviť podľa tohto receptu

Recepty

Tatársky biftek sa považuje za jednu z najobľúbenejších pochútiek. Vyskúšali ste ho však v nemäsovej verzii?

Potrebujete:

  • cuketa
  • cibuľa
  • lyžica rastlinného oleja
  • lyžica sójovej omáčky
  • lyžica mletej červenej papriky
  • lyžica horčice
  • štipka chilli
  • 2 strúčiky cesnaku
  • lyžica paradajkového pretlaki
  • čierne korenie
  • soľ

Prečítajte si: Exotika priamo vo vašej kuchyni. Recept na chutné mexické enchiladas

Postup:

Cuketu si nastrúhame na hrubé kúsky a vytlačíme z nej šťavu. Medzitým si na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, ku ktorej pridáme aj prelisovaný cesnak. Približne po troch-štyroch minútach pridáme aj nastrúhanú cuketu, ktorú postupne ochucujeme, až kým nevyužijeme všetky igrediencie. Dobrú chuť!