Tatársky biftek, ktorý zvládne každá žena: Na toto nemusíte byť profesionál
Pripravte pre priateľa hovädzí tatárak, ktorý bude milovať.
Potrebujete:
- 600 g hovädzej sviečkovice
- 4 lyžice nakrájanej červenej cibule
- 2 lyžice nasekaných korenených uhoriek
- ½ lyžičky nasekanej štipľavej papričky
- morská soľ
- čierne korenie
- 1 lyžička dijonskej horčice
- 1 lyžička hrubozrnnej horčice
- 2 lyžice olivového oleja
- cibuľka na ozdobenie
Na majonézu
- 4 žĺtky
- 1 lyžica hrubozrnnej horčice
- 1 lyžica dijonskej horčice
- citrónová šťava
- 500 ml rastlinného oleja
Prečítajte si: Obľúbený recept v zdravšej verzii. Ako si pripraviť nízkokalorické palacinky?
Postup:
TATARÁK
Hovädzie mäso nakrájame na tenké plátky, potom na rezance a na koniec na malé kocky. Pridáme nadrobno nakrájanú červenú cibuľu, uhorky a štipľavú papričku. Osolíme, okoreníme a dochutíme oboma horčicami. Prilejeme olivový olej a zamiešame. Tatarák necháme chvíľu odstáť a potom ešte dochutíme podľa potreby.
HORČICOVÁ MAJONÉZA
Žĺtky zmiešame s oboma horčicami. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Za stáleho šľahania postupne prilievame olej, kým vznikne jemná majonéza.
Podávať to môžete s opraženým chlebom alebo domácimi hranolkami.
Neprehliadnite: 3 recepty na rýchle snacky, ktoré ocení každý hosť: Vyskúšate?