Rýchle recepty: Pečená cvikla s cesnakom, balsamicom a opečenými zemiakmi
Cvikla, ako ju poznáme zo školských čias sa stale pre mnohých doslova postrachom. Niektorí ľudia však nevedia, o čo prichádzajú. Tento recept vás o tom presvedčí.
Suroviny:
5 ks stredne veľkej červenej cvikly
olivový olej
3 strúčiky cesnaku
500 g sladkých zemiakov so šupkou
kozí syr
balsamico
soľ
čierne korenie
tymián
čerstvá petržlenová vňať
Postup:
Cviklu nemusíme šúpať, pokiaľ ju dôkladne umyjeme a okefujeme. Nakrájame ju potom na mesiačiky alebo podľa gusta, osolíme a premiešame v olivovom oleji. Následne ju dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme približne 20 minút.
Medzitým si umyjeme sladké zemiaky, nakrájame na drobné kúsky spoločne s červenou cibuľkou, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Po tom, čo sa cvikla upečie pridáme do pekáča sladké zemiaky, cibuľku a olivový olej spolu s pretlačeným cesnakom. Vložíme kúsky čerstvého tymiánu a necháme v rúre piecť približne 30 minút, aby sa spojili všetky chute navzájom a dosiahli tak jedinečný efekt.
Po vytiahnutí môžeme pridať kozí syr, ktorý buď nakrájame na drobné kocky alebo podrvíme na celý tento pokrm a pokvapkáme balsamicom. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Výsledná chuť je naozaj mixom rôznych chutí, ktoré si zamilujete.
Dobrú chuť!