Presunúť na hlavný obsah

Pikantné cukinové rezance s kuracím mäsom a opečeným sezamom. Mňam!

Recepty

Premýšľate teraz v lete nad ľahkým, rýchlym a chutným jedlom? Cukinové rezance zasýtia ale nezaťažia žalúdok a sú výborné. Vyskúšajte!

Potrebujeme:

1 menšiu umytú cukinu

1 ks kuracích pŕs, očistené a nakrájané na malé kocky

1 PL sezamových semienok

2-3 PL bieleho jogurtu

1 strúčik cesnaku

mleté chilli

čierne korenie

olivový olej

soľ

Ako na to:

Cukinu umyte a zbavte šupky. Pomocou škrabky na zemiaky z nej pozdĺžne krájajte rezance. Na sucho opečte na panvici sezam dohneda aby mal výraznejšiu vôňu aj chuť. Pripravte si dresing zmiešaním bieleho jogurtu, cesnaku, korenia a soli. Kuracie mäso osoľte, posypte mletým chilli, opečte na rozhriatom olivovom oleji a odložte. Nakoniec pripravte cukinové rezance. Opečte ich 5-8 minút na tej istej panvici, kde aj mäso. Do misky potom vložte rezance s mäsom, polejte dresingom a zľahka premiešajte. Na tanieri potom posypte opečeným sezamom.

Dobrú chuť.