Andrej Bičan: Dobrým kuchárom budem už navždy
Čo varí moderátor doma a kedy sa naučil variť?
Myslím si, že keď človek chce určité jedlo naozaj dobre uvariť, najneskôr na druhý-tretí raz sa mu to podarí.
Samozrejme, že k vareniu patria aj nepodarky. To je cena, ktorú treba na začiatku zaplatiť. Veľmi rád mám morské živočíchy a zvykol som ich pripravovať aj doma.
Ale pred časom som kúpil veľké balenie kreviet a pár dní sme ich v rôznych obmenách spracovávali. Mali sme krevetový šalát, krevetovú polievku, vyprážané krevety.... Krevety sú síce delikatesa, ale keď ju jete každý deň, prestane vám chutiť. Momentálne morské veci nevaríme, samozrejme, okrem ryby.
Ak na niečo dostaneme chuť, vyberieme sa do reštaurácie. Kurz varenia som síce neabsolvoval, ale relácia Varí vám to bola tou najlepšou školou. Nielen pre divákov, ale aj pre mňa. Vďaka nej som sa naučil pripravovať jedlo rôznymi spôsobmi. Som za túto skúsenosť vďačný.
Aj keď jedného dňa už možno nebudem moderátorom, stále budem dobrým kuchárom.
Tip:
Momentálne sa snažím všetko robiť na pare - používam čo najmenej oleja. Chuť jedla tak naozaj vynikne. Každý má vo svojom živote fázu, keď mu chutia korenené jedlá - u mňa to nebolo inak. Ale teraz sa skôr snažím nájsť naozajstnú, prirodzenú chuť potravín.
Zdroj: Elena Zemková pre Pravda Ženy
Foto: Ivan Majerský, Pravda
Samozrejme, že k vareniu patria aj nepodarky. To je cena, ktorú treba na začiatku zaplatiť. Veľmi rád mám morské živočíchy a zvykol som ich pripravovať aj doma.
Ale pred časom som kúpil veľké balenie kreviet a pár dní sme ich v rôznych obmenách spracovávali. Mali sme krevetový šalát, krevetovú polievku, vyprážané krevety.... Krevety sú síce delikatesa, ale keď ju jete každý deň, prestane vám chutiť. Momentálne morské veci nevaríme, samozrejme, okrem ryby.
Ak na niečo dostaneme chuť, vyberieme sa do reštaurácie. Kurz varenia som síce neabsolvoval, ale relácia Varí vám to bola tou najlepšou školou. Nielen pre divákov, ale aj pre mňa. Vďaka nej som sa naučil pripravovať jedlo rôznymi spôsobmi. Som za túto skúsenosť vďačný.
Aj keď jedného dňa už možno nebudem moderátorom, stále budem dobrým kuchárom.
Tip:
Momentálne sa snažím všetko robiť na pare - používam čo najmenej oleja. Chuť jedla tak naozaj vynikne. Každý má vo svojom živote fázu, keď mu chutia korenené jedlá - u mňa to nebolo inak. Ale teraz sa skôr snažím nájsť naozajstnú, prirodzenú chuť potravín.
Zdroj: Elena Zemková pre Pravda Ženy
Foto: Ivan Majerský, Pravda