Oľga Záblacká: Pri varení používam fantáziu
Aká je Oľga Záblacká kuchárka a čo si myslí o varení?
Variť som začala približne v mojich šiestich rokoch, keď som sa rozhodla, že si spravím praženičku. Dala som na sporák hrnček, zapálila som plyn a hodila do neho dve vajíčka. Bez oleja, bez ničoho. Výsledok bol katastrofálny.
O to lepšia kuchárka som však teraz - aspoň dúfam.
Na kurz varenia som nikdy nechodila.
Myslím, že varenie je o určitej danosti, ba dokonca o talente. Jednoducho, niekto variť vie, a niekto sa to nikdy nenaučí.
Rada sa učím nové veci a nazriem aj do zahraničnej kuchárky. Zo všetkého najradšej však improvizujem a sama si hľadám cestu k jedlám.
Morské živočíchy aj ryby mám veľmi rada, hoci napríklad chobotničky mi nechutia. Milujem krevety alebo kraby a aj si ich sama doma pripravujem. Ich príprava je celkom jednoduchá. Ale na suši si radšej zájdem do reštaurácie.
Tip:
Nebojte sa experimentovať. Niektorí ľudia radi varia presne podľa receptu, ale ja rada využívam svoju fantáziu aj pri varení. Treba skúšať a človek postupne sám zistí, ktoré chute mu vyhovujú a ktoré až tak nie.
Zdroj: Elena Zemková pre Pravda Ženy
Foto: archív TV Markíza
O to lepšia kuchárka som však teraz - aspoň dúfam.
Na kurz varenia som nikdy nechodila.
Myslím, že varenie je o určitej danosti, ba dokonca o talente. Jednoducho, niekto variť vie, a niekto sa to nikdy nenaučí.
Rada sa učím nové veci a nazriem aj do zahraničnej kuchárky. Zo všetkého najradšej však improvizujem a sama si hľadám cestu k jedlám.
Morské živočíchy aj ryby mám veľmi rada, hoci napríklad chobotničky mi nechutia. Milujem krevety alebo kraby a aj si ich sama doma pripravujem. Ich príprava je celkom jednoduchá. Ale na suši si radšej zájdem do reštaurácie.
Tip:
Nebojte sa experimentovať. Niektorí ľudia radi varia presne podľa receptu, ale ja rada využívam svoju fantáziu aj pri varení. Treba skúšať a človek postupne sám zistí, ktoré chute mu vyhovujú a ktoré až tak nie.
Zdroj: Elena Zemková pre Pravda Ženy
Foto: archív TV Markíza