Francúzi si vedia jedlo vychutnať
S Francúzskom sa azda každému spája skvelá kuchyňa a vyhlásené vína. A táto predstava má svoje opodstatnenie.
Francúzska kuchyňa je pestrá a využíva sa v nej množstvo ingrediencií. Často sa v nej využíva zelenina, rôzne druhy mäsa, ale aj morských plodov. F
Okrem rôznych zaujímavých receptov z francúzskej kuchyne by stál za vyskúšanie aj spôsob stolovania. Na obed si nezriedka vyčlenia aj dve hodiny. Doprajú si pritom minimálne tri chody. Jedia pomaly a vychutnávajú každé sústo. Neprejedia sa a zároveň tak podporujú svoje trávenie.
Ako tretí chod im poslúži nielen dezert, alebo aj ovocie alebo syr. Hostiteľ zväčša ponúkne všetky tri možnosti a nechá svojich hostí, aby si vybrali, ktorú možnosť uprednostnia. K jedlu samozrejme patrí dobré víno. Pri jeho výbere sa nehanbite požiadať o radu odborníka – či už v reštaurácii alebo v obchode.
Rukolový šalát
Pripravil: Juraj Michalič
Pred servírovaním pridáme do šalátu prelisovaný cesnak, ozdobíme pomarančovými mesiačikmi a mladým hráškom.
Zdroj: Elena Zemková pre Pravdu
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu