Lúpané mušle v paradajkovej omáčke
Coquille avec tomates sauce
suroviny na 10 porcií
2 000 g lúpaných mušlí
600 g paradajok
120 g pretlaku
180 g cibule
40 g cesnaku
200 ml francúzskeho červeného vína
8 g soli
3 g farebného korenia
200 ml zeleninového vývaru
80 ml olivového oleja
30 g petržlenovej vňate
10 g bazalky
50 g citrónu.
Postup:
Z cibule, paradajok, pretlaku, vína a vývaru pripravíme paradajkovú omáčku, ktorú rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko. Umyté mušle povaríme v takto pripravenej omáčke približne 1 minútu. Na kocky krájané paradajky urestujeme na olivovom oleji z bazalkou a petržlenovou vňaťou. Servírujeme s čerstvou bagetou.
Recept: Juraj Michalič pre Pravdu
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu