Ak nestíha, pomôže jej mama, prípadne si cez víkend vyjdú na niečo dobré v rámci výletu.
Ste s varením kamarátka? Robí vám to radosť?
Bohužiaľ, nevarím každý deň, pretože niekedy pre prácu prichádzam domov až večer. Vtedy vykrýva veci moja mamička. Ak to však časovo stíham, keď prídeme domov zo školy so synom Filipkom, varím. Nerada prihrievam. Robím všetko čerstvé a tak, aby sme nemuseli jesť dva dni to isté. Máme radi taliansku kuchyňu, ryby.
Dávate si záležať na vybavení kuchyne a doplnkoch?
Snažím sa. Pri nakupovaní takýchto vecí sa pozerám, z akého materiálu sú vyrobené, a keď môžem, naozaj siaham po kvalite. V rámci možností.
Používate riady z nejakých špeciálnych materiálov?
Momentálne testujem ekologickú panvicu, z ktorej sa nevylučuje hliník. Výborné skúsenosti mám napríklad aj so silikónovým materiálom a dózami jednej známej značky, ktoré udržujú potraviny krásne čerstvé vďaka vákuu. Okrem iného do nich balím synovi desiatu a oceňujem na nich to, že aj keď na ňu zabudne, popoludní je ako čerstvá. Myslím si, že kvalita riadu sa odrazí aj na vašom stravovaní. Už len tým, že pri niektorých jedlách nemusíte používať tuky. Každá gazdinka má svoj obľúbený hrniec či inú pomôcku na varenie. Máte niečo podobné aj vy? Samozrejme, každý má svoj obľúbený kus riadu, pri ktorom presne vie, ako na ňom bude reagovať mäso a podobne. Donedávna som mala dokonca aj svoju obľúbenú škrabku na zemiaky, ktorá bola od mojej starej mamy. Teraz som ju nahradila modernejším silikónovým kúskom a je úžasná. Na zeleninu, zemiaky aj ovocie.
Zdroj: -zč- pre Pravdu
Foto: archív Pravda