Netradičné palacinky
Vyskúšajte palacinky torchu inak. Maďarská kuchyňa ponúka zaujímavý recept.
Palacinky Hortobágyi
20 ks palaciniek
1 200 g kurčaťa
200 g cibule
20 g mletej červenej papriky
80 g bravčovej masti
80 g hladkej múky
300 ml smotany
soľ, mleté čierne korenie, vegeta podľa chuti
Kuchynsky upravené kurča umyjeme a rozporciujeme. Pripravíme si cibuľový základ, pridáme mletú papriku a do toho dáme kúsky kurčaťa. Osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a dusíme do mäkka asi 25 minút. Kuracie mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Z múky a vody pripravíme zátrepku. Šťavu zahustíme zátrepkou a zjemníme smotanou, nakoniec dochutíme. Vychladnuté kuracie mäso vykostíme a nadrobno zomelieme. Naplníme ním palacinky (pripravíme ich klasicky) a zrolujeme. Naplnené zrolované palacinky poukladáme na pekáč a zalejeme pripravenou šťavou. V rozhorúčenej rúre zapečieme asi 15 minút.
Text: Pravda
Foto: Ivan Majerský