Presunúť na hlavný obsah

Recept: Kuracie prsia trochu inak

Recepty

Máte rady kuracie mäso? Vyskúšajte netradičný recept. Varí Braňo Križan z hotela Matyšák v Bratislave

Kuracie prsia na sherry omáčke

600 g kuracích pŕs
soľ
korenie
400 g mrkvy
200 g petržlenu
200 g cibule
100 g póru
0,5 dl oleja
500 g kuracích kostí sieťka
0,5 dl sherry Matyšák
brandy MATYŠAK podľa chuti
1 dl šľahačky
3 vajcia
50 g masla
Omáčka:
Kuracie kosti opečieme do hneda, pridáme očistenú nakrájanú cibuľu, mrkvu, petržlen, zarestujeme, zaprášime hladkou múkou, podlejeme vodou a pridáme sherry a varíme asi 3 hodiny na miernom ohni. Po uvarení všetko precedíme, pridáme šľahačku, dochutíme korením, soľou. Čím dlhšie varíme, tým je omáčka silnejšia.
Kurací fáš:
Časť kuracích pŕs rozmixujeme v mixéri, pridáme žĺtky, soľ, brandy Matyšák, biele korenie, trošku šľahačky a vymixujeme na pastu. Kuracie prsia umyjeme, naklepeme, osolíme a potrieme kuracím fášom. Pozdĺž kuracích pŕs priložíme na jemné rezance nakrájanú obvarenú a jemne posolenú mrkvu a pór a zvinieme. Sieťku rozprestrieme a jemnou vrstvou na ňu natrieme kurací fáš a zabalíme doň naplnené kuracie prsia. Takto zavinuté kuracie prsia pečieme na 180 °C asi 18 minút.
Náš tip:
Fáš je niekdajšie označenie miešaniny, spravidla z mletého mäsa (fašírka) s vajcami, žemľami, strúhankou a korením.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: Varecha.sk