Vyskúšajte steak
Varí Helena Tonková z reštaurácie v Zámku Topoľčianky.
Županove rozkoše (čiže Steak s fazuľovým županom a nivou)
4 porcie
960 g hovädzej sviečkovej
soľ
korenie
40 g oleja
60 g slaniny
400 g fazuľových strukov
200 g syra niva
Hovädzí steak opečieme na prírodno. Fazuľové struky trochu prevaríme, asi 25 kusov obalíme v oravskej slanine, opečieme na hotový steak. Na jemnom strúhadle nastrúhame syr niva do pyramídy. Podávame s kroketami.
Náš tip:
Fazuľové struky sú výborná zelenina, ktorá sa vyskytuje v niekoľkých odrodách ako struky žlté (voskové) a zelené, vláknité či bez vláken. Najakostnejšie sú úzke, mladé fazuľové struky, tzv. princesky, ďalej fazuľové struky špargľové - sú krehké, mäsité, bez priesvitnej vnútornej blany a bez vláken. Na korenenie všetkých fazuľkových jedál je vhodná saturejka.
Text: Katarína Sedláková pre Pravda Ženy
Foto: Robert Hüttner