Presunúť na hlavný obsah

Recept: Panenská v bielom šate

Recepty

Tentoraz varí Helena Tonková z reštaurácie v Zámku Topoľčianky.

Panenská v bielom šate (čiže Bravčová panenka v kelovom liste)

4 porcie

680 g bravčovej panenky
soľ
vegeta
korenie
sušené gyros korenie
20 g parmezánu
20 g prosciutta
400 g kelových listov
olej
kúsok masla
Potrebujeme 4 kusy panenky. Kelový list oblanžírujeme, na list položíme šunku, syr, panenku, zabalíme, opečieme na panvici s maslom a trochu podusíme pod pokrievkou. Vynikajúco chutí s polentou.
Náš tip:
Polenta je kaša pripravená zo žltej kukuričnej múky rôznej zrnitosti, uvarenej vo vode s maslom a strúhaným parmezánom. Môže byť mäkká až pevná (dá sa nakrájať a opekať).

Text: Katarína Sedláková pre Pravda Ženy
Foto: Robert Hüttner