Recept: Panenská v bielom šate
Tentoraz varí Helena Tonková z reštaurácie v Zámku Topoľčianky.
Panenská v bielom šate (čiže Bravčová panenka v kelovom liste)
4 porcie
680 g bravčovej panenky
soľ
vegeta
korenie
sušené gyros korenie
20 g parmezánu
20 g prosciutta
400 g kelových listov
olej
kúsok masla
Potrebujeme 4 kusy panenky. Kelový list oblanžírujeme, na list položíme šunku, syr, panenku, zabalíme, opečieme na panvici s maslom a trochu podusíme pod pokrievkou. Vynikajúco chutí s polentou.
Náš tip:
Polenta je kaša pripravená zo žltej kukuričnej múky rôznej zrnitosti, uvarenej vo vode s maslom a strúhaným parmezánom. Môže byť mäkká až pevná (dá sa nakrájať a opekať).
Text: Katarína Sedláková pre Pravda Ženy
Foto: Robert Hüttner