Presunúť na hlavný obsah

Vyskúšajte kyslú hubovú s oravskou slaninou

Recepty

Jedným z tipov na skvelé chlapské jedlo pre toho vášho môže byť aj kyslá hubová polievka.

Kyslá hubová polievka

20 g sušených hríbov
40 g čerstvých hríbov
10 g cibule
200 ml sladkej smotany
Soľ, čierne mleté korenie, bobkový list, nové korenie, oravská slanina, cukor, ocot

V hlbokej panvici opražíme plátky oravskej slaniny. Vyberieme a odložíme ich bokom. Do výpeku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a dozlatista ju opražíme. Pridáme lyžicu kryštálového cukru, skaramelizujeme a zalejeme vodou. Do tohto základu dáme variť sušené aj čerstvé hríby, bobkový list a nové korenie. Po uvarení zahustíme múkou rozmiešanou v mlieku. Nakoniec pridáme sladkú smotanu, ocot, soľ. Dekorujeme opraženými plátkami slaniny.

Pripravil: Juraj Michalič pre Pravdu
Jedlo pripravil Radoslav Lakatoš, šéfkuchár Tálskej bašty hotela Partizán, Tále
Foto: hotel Partizán, Tále