Vyskúšajte kyslú hubovú s oravskou slaninou
Jedným z tipov na skvelé chlapské jedlo pre toho vášho môže byť aj kyslá hubová polievka.
Kyslá hubová polievka
20 g sušených hríbov
40 g čerstvých hríbov
10 g cibule
200 ml sladkej smotany
Soľ, čierne mleté korenie, bobkový list, nové korenie, oravská slanina, cukor, ocot
V hlbokej panvici opražíme plátky oravskej slaniny. Vyberieme a odložíme ich bokom. Do výpeku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a dozlatista ju opražíme. Pridáme lyžicu kryštálového cukru, skaramelizujeme a zalejeme vodou. Do tohto základu dáme variť sušené aj čerstvé hríby, bobkový list a nové korenie. Po uvarení zahustíme múkou rozmiešanou v mlieku. Nakoniec pridáme sladkú smotanu, ocot, soľ. Dekorujeme opraženými plátkami slaniny.
Pripravil: Juraj Michalič pre Pravdu
Jedlo pripravil Radoslav Lakatoš, šéfkuchár Tálskej bašty hotela Partizán, Tále
Foto: hotel Partizán, Tále