Presunúť na hlavný obsah

Prekvapte ho gulášom - z jeleňa

Recepty

Už dávno ste nemali v nedeľu na obed divinu? Prekvapte svojho partnera jelením gulášom. Poradíme vám, ako ho pripraviť.

Jelení guláš

5 porcií
800 g diviny – najlepšie jelenie stehno
100 g cibule
2 lyžice bravčovej masti
mletá paprika, soľ, mleté čierne korenie, majorán, dva strúčky cesnaku, tri paradajky, dve zelené papriky, lyžica slivkového lekváru, lyžica hladkej múky, korenie na divinu
1 dcl červeného vína

Na masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso z diviny nakrájané na kocky, soľ, papriku, mleté korenie a majorán. Za občasného miešania dusíme do mäkka. Postupne pridávame rozomletý cesnak, pokrájané paradajky a papriky. Podlievame vodou. Na záver prilejeme červené víno, jemne zahustíme múkou a dochutíme lyžicou slivkového lekváru. Podľa chuti pridáme zmes korenia na divinu. Podávame so zemiakovou knedľou.

Pripravil: Juraj Michalič pre Pravdu
Jedlo zhotovil Radoslav Lakatoš, šéfkuchár Tálskej bašty hotela Partizán, Tále
Foto: hotel Partizán, Tále