Recept: Grilovaný ananás s palacinkovými oblátkami
Máte chuť na niečo netradičné? Vyskúšajte grilovaný ananás s palacinkovými oblátkami, javorovým sirupom a sušeným ovocím.
Grilovaný ananás s palacinkovými oblátkami, javorovým sirupom a sušeným ovocím
4 porcie
1 celý čerstvý ananás
4 hotové upečené palacinky
karamelový toping alebo hnedý cukor
4 PL javorového sirupu alebo medu
100 g sušeného ovocia (marhule, slivky, brusnice...)
práškový cukor na posypanie
olej na opečenie
Ananás očistíme, nakrájame na kolieska a stredovú tvrdú dužinu vykrojíme. Ananás opečieme na grile alebo teflónovej panvici, až sa na ňom začnú objavovať tmavé fľaky. Potom polejeme karamelom a zohrejeme.
Z upečených palaciniek vykrojíme oblátky (kolieska veľkosti ananásu alebo trojuholníky), na rozohriatom oleji ich z oboch strán krátko opečieme do zlatohneda a dáme osušiť na papierový obrúsok.
Mali by ostať chrumkavé a pevné. Javorový sirup (med) zmiešame so sušeným ovocím nakrájaným na drobné kocky. Ak použijeme med, tak ho ochutíme citrónovou šťavou. Striedavo skladáme palacinkové oblátky a grilovaný ananás v karameli, posypeme práškovým cukrom a polejeme ovocím v javorovom sirupe.
Náš tip: Palacinky možno nahradiť aj tortillovými plackami, zemiakovými lokšami alebo lasagnovými plátkami, ktoré vypražíme v oleji. Vzniknú tak oblátky, ktoré stačí pocukrovať.
Text: Katarína Sedláková pre Pravda Ženy
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc