Presunúť na hlavný obsah

Recept: Tatarák z čerstvého ananásu s mätou

Recepty

Tropický ananás je dnes bežne dostupný. Obsahuje veľa vody (70 - 88 percent), cukry, bielkoviny, minerály a množstvo vitamínu C.

Tatarák z čerstvého ananásu s mätou

4 porcie

1 čerstvý ananás
nasekaná čerstvá mäta
kryštálový cukor
šťava z limetu

Ananás dôkladne očistíme, nakrájame na kolieska a potom nasekáme najemno. Mätové lístky nasekáme.

Ananás dáme do väčšej misy, pridáme nasekanú mätu, cukor a limetovú šťavu. Zľahka premiešame. Dáme na 2 hodiny do chladničky.

Pred podávaním vysypeme ananás na veľký tanier alebo plytkú misu a prípadne ešte posypeme kryštálovým cukrom. Podávame studené priamo z chladničky.

Náš tip: Namiesto limetovej šťavy môžeme použiť aj šťavu z citóna, tá však nie je taká jemná.

Misu s ananásom dáme do stredu stola, popri tom sa môžeme baviť s priateľmi a prípadne popíjať šampanské.

Text: Katarína Sedláková pre Pravda Ženy 
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc