Recept: Tatarák z čerstvého ananásu s mätou
Tropický ananás je dnes bežne dostupný. Obsahuje veľa vody (70 - 88 percent), cukry, bielkoviny, minerály a množstvo vitamínu C.
Tatarák z čerstvého ananásu s mätou
4 porcie
1 čerstvý ananás
nasekaná čerstvá mäta
kryštálový cukor
šťava z limetu
Ananás dôkladne očistíme, nakrájame na kolieska a potom nasekáme najemno. Mätové lístky nasekáme.
Ananás dáme do väčšej misy, pridáme nasekanú mätu, cukor a limetovú šťavu. Zľahka premiešame. Dáme na 2 hodiny do chladničky.
Pred podávaním vysypeme ananás na veľký tanier alebo plytkú misu a prípadne ešte posypeme kryštálovým cukrom. Podávame studené priamo z chladničky.
Náš tip: Namiesto limetovej šťavy môžeme použiť aj šťavu z citóna, tá však nie je taká jemná.
Misu s ananásom dáme do stredu stola, popri tom sa môžeme baviť s priateľmi a prípadne popíjať šampanské.
Text: Katarína Sedláková pre Pravda Ženy
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc