Recept: Šalát s avokádom, kuracím mäsom a cherry paradajkami
Nič nie je zdravšie, ako čerstvý šalát. Ponúkame vám moderný šalát, ktorý vás očarí vzhľadom i famóznou chuťou.
4 porcie
400 g kuracích pŕs
200 g cherry paradajok
1 zrelé avokádo
50 g mladých repových listov
2 citróny
3 PL extra panenského olivového oleja
soľ
čierne korenie
4 PL pesta
Kuracie prsia ochutíme a na rozohriatom oleji opražíme po oboch stranách. Potom mäso nakrájame na tenké plátky a dáme do misy. Pridáme olúpané a na tenké prúžky nakrájané avokádo, rozpolené cherry paradajky. Pokvapkáme citrónovou šťavou, olivovým olejom a ochutíme. Všetko premiešame, pridáme mladé listy a rozdelíme na taniere. Pokvapkáme pestom.
Náš tip: Avokádo je najkvalitnejšie šalátové ovocie vôbec s vysoko výživnou hodnotou. Možno ho jesť surové, osolené alebo nakrájané na plátky s inými pokrmami. Najčastejšie sa upravuje s worcestrom, citrónovou šťavou, octom, soľou a čiernym korením.
Text: Katarína Sedláková pre Pravda Ženy
Jedlo pripravil Marcel Ihnačák, šéfkuchár reštaurácie v Au cafe
Foto: Ivan Majerský pre Pravda Ženy