Wisterová túži zvŕtať sa v kuchyni ako vychýrení majstri
Kto si myslí, že Vera Wisterová nepatrí k ženám, čo trávia čas v kuchyni za sporákom, poriadne sa mýli.
Moderátorka sa považuje za tradičnú kuchárku a pred reštauráciami uprednostňuje domácu váru. "Som prívržencom hesla, že láska ide cez žalúdok. A žalúdku robí najlepšie domáca strava," vysvetlila Wisterová.
"U mňa je jedlo pripravené doma na prvom mieste. Ale, samozrejme, nevyhýbam sa ani dobrej večeri s kvalitným vínkom v príjemnej reštaurácii," pokračovala moderátorka, ktorá sa pred pár dňami dostala do spoločnosti jedného z najvychytenejších kuchárov sveta. Talian Gennaro Contaldo pricestoval do Bratislavy, aby tu predviedol svoje kuchárske umenie a oslnil aj ryšavú Wisterovú.
"Pochopila som, že v jednoduchosti je krása," zhodnotila umenie gurmánskeho guru, ktorý šéfuje talianskej reštaurácii Passione v Londýne. "Niekedy to naozaj netreba prešpekulovať, recepty nemusia byť mimoriadne rafinované, aby vznikla príjemná, hodnotná, nutričná večera," zauvažovala a dodala s úsmevom: "Kuchárski majstri ma vždy oslňovali tým, akí sú rýchli a šikovní. Mám ambíciu byť raz v kuchyni tiež taká vrtká."
A za akú kuchárku sa Wisterová považuje? "Za tradičnú. Nerobím doma nejaké veľké experimenty. Ak niečo skúšam, tak skôr osvedčený recept od kamarátov. Keď povedia, že to zabralo a malo úspech, skúsim to aj ja. Ale vlastne sa držím mojej vybranej top desiatky jedál," povedala.
Text: Zdeno Gáfrik, pre Pravdu
Foto: ORANGE