Presunúť na hlavný obsah

Recept: Pirohy s bryndzou, údeným mäsom a viedenskou cibuľkou

Recepty

Bryndza je tak čoraz vzácnejšia. Tento jedinečný syr obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty, preto patrí medzi potraviny s výraznými probiotickými vlastnosťami.

Pirohy s bryndzou, údeným mäsom a viedenskou cibuľkou

200 g bryndze

400 g polohrubej múky

1 vajce

1 dl vody

100 g údeného bravčového mäsa

250 g cibule

200 g údenej slaniny

150 g zakysanej smotany

soľ a čierne korenie

Bravčové mäso pomelieme a orestujeme na nadrobno nasekanej cibuli, pridáme bryndzu a dobre premiešame. Cesto pripravíme z múky, vajec a vody. Osolíme a dobre prehnetieme, necháme asi hodinu odpočinúť. Cesto vyvaľkáme a vykrojíme z neho kolieska, ktoré naplníme údeným mäsom.

Prehneme, okraje potrieme vodou a stlačíme. Pirohy uvaríme v osolenej vode. Slaninu nakrájame na malé kocky a pomaly pečieme, až z nich budeme mať chrumkavé škvarky. Cibuľu nakrájame na kolieska, posypeme hladkou múkou a usmažíme.
Hotové pirohy dáme na tanier, posypeme pečenými škvarkami s masťou a nakoniec pridáme zakysanú smotanu a viedenskú cibuľku.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: Varecha.sk