Recept: Pirohy s bryndzou, údeným mäsom a viedenskou cibuľkou
Bryndza je tak čoraz vzácnejšia. Tento jedinečný syr obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty, preto patrí medzi potraviny s výraznými probiotickými vlastnosťami.
Pirohy s bryndzou, údeným mäsom a viedenskou cibuľkou
200 g bryndze
400 g polohrubej múky
1 vajce
1 dl vody
100 g údeného bravčového mäsa
250 g cibule
200 g údenej slaniny
150 g zakysanej smotany
soľ a čierne korenie
Bravčové mäso pomelieme a orestujeme na nadrobno nasekanej cibuli, pridáme bryndzu a dobre premiešame. Cesto pripravíme z múky, vajec a vody. Osolíme a dobre prehnetieme, necháme asi hodinu odpočinúť. Cesto vyvaľkáme a vykrojíme z neho kolieska, ktoré naplníme údeným mäsom.
Prehneme, okraje potrieme vodou a stlačíme. Pirohy uvaríme v osolenej vode. Slaninu nakrájame na malé kocky a pomaly pečieme, až z nich budeme mať chrumkavé škvarky. Cibuľu nakrájame na kolieska, posypeme hladkou múkou a usmažíme.
Hotové pirohy dáme na tanier, posypeme pečenými škvarkami s masťou a nakoniec pridáme zakysanú smotanu a viedenskú cibuľku.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: Varecha.sk