Presunúť na hlavný obsah

Recept: Grilované a marinované papriky

Recepty

Dnes vyskúšajte skvelý vegetariánsky recept na grilované a marinované papriky.

4 porcie

4 veľké farebné mäsité papriky
2 dl panenského olivového oleja
1 dl bieleho vínneho octu
4 strúčiky cesnaku
soľ
čierne mleté korenie
zmes nasekaných byliniek (petržlenová vňať, tymian...)

Papriky naukladáme na grilovací rošt a pečieme nasucho za občasného obracania asi 30 minút. Povrch paprík musí mať veľké čierne fľaky. Potom ich vložíme do hrnca alebo misy, prikryjeme a necháme zapariť asi 20 minút. Olúpeme, zbavíme semienok a rozkrojíme na plátky. Poukladáme do misy, osolíme a zalejeme marinádou z oleja, octu, prelisovaného cesnaku, korenia a nasekaných byliniek podľa chuti. Necháme odležať v chlade. Papriky sú výborné ako predjedlo s bielym chlebom.

Náš tip: Papriky musia byť celé ponorené v marináde. Takto v chladničke vydržia aj 2 týždne, ak sú dobre uzavreté. Namiesto vínneho octu môžeme použiť aj limetovú šťavu. Ak práve nemáte chuť alebo možnosť grilovať, papriky si môžete doma upiecť aj v rozpálenej rúre.

Text: Katarína Sedláková pre Pravda Ženy
Jedlo pripravil Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro
Foto: Ivan Majerský pre Pravda Ženy