Presunúť na hlavný obsah

Recept: Kuracie prsia so šalviou a pečenými zemiakmi

Recepty

Vyskúšajte tradičné kuracie prsia s netradičnou šalviou!

Kuracie prsia so šalviou a pečenými zemiakmi

600 g kuracích pŕs

100 g parmskej šunky

30 g šalvie

0,1 l olivového oleja

600 g zemiakov uvarených v šupke

400 ml pochúťkovej smotany

50 g čerstvých byliniek  (šalvia, pažítka)

200 g cukety soľ, korenie

Postup: Kuracie prsia preložíme šalviou a zabalíme ich do parmskej šunky, ktorú sme nakrájali na tenké plátky. Osolíme, okoreníme a sprudka ich opečieme, dáme do rúry a pečieme pri teplote 170 °C 15 minút. Cuketu opečieme na panvici. Zemiaky upečieme taktiež v rúre. Mäso vyberieme a výpek zahustíme opraženou múkou.

Servírujeme: Cuketu poukladáme na tanier spolu s kuracími prsiami. Na kuracie prsia dáme lístok čerstvej šalvie. Zemiaky upečené v šupke prekrojíme, polejeme smotanou a posypeme čerstvými bylinkami (napríklad pažítkou). 30 minút príprava 4 porcie 2. stupeň obťažnosť

Jedlo pripravil: Marcel Chren, kuchár Park Hotela Tartuf

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: Varecha.sk