Recept: Kuracie prsia so šalviou a pečenými zemiakmi
Vyskúšajte tradičné kuracie prsia s netradičnou šalviou!
Kuracie prsia so šalviou a pečenými zemiakmi
600 g kuracích pŕs
100 g parmskej šunky
30 g šalvie
0,1 l olivového oleja
600 g zemiakov uvarených v šupke
400 ml pochúťkovej smotany
50 g čerstvých byliniek (šalvia, pažítka)
200 g cukety soľ, korenie
Postup: Kuracie prsia preložíme šalviou a zabalíme ich do parmskej šunky, ktorú sme nakrájali na tenké plátky. Osolíme, okoreníme a sprudka ich opečieme, dáme do rúry a pečieme pri teplote 170 °C 15 minút. Cuketu opečieme na panvici. Zemiaky upečieme taktiež v rúre. Mäso vyberieme a výpek zahustíme opraženou múkou.
Servírujeme: Cuketu poukladáme na tanier spolu s kuracími prsiami. Na kuracie prsia dáme lístok čerstvej šalvie. Zemiaky upečené v šupke prekrojíme, polejeme smotanou a posypeme čerstvými bylinkami (napríklad pažítkou). 30 minút príprava 4 porcie 2. stupeň obťažnosť
Jedlo pripravil: Marcel Chren, kuchár Park Hotela Tartuf
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: Varecha.sk