Recept: Letný šalát so suchým sektom
Spestrite si letný večer na záhrade týmto delikátnym receptom.
recept uvádzame pre 4 osoby
150 až 200 g zmesi zelených listov (rukola, friseé, kučeravý červený šalát, rímske listy, valeriána – z každého asi 30g)
250 g cherry paradajok (ktoré si doma usušíme)
150 g rokfortu (alebo iného modrého plesňového syru)
300 g zmesi lesného ovocia (čerstvé alebo mrazené)
0,7 l sektu Hubert L´Original Brut
Sušenie cherry paradajok:
Paradajky nakrájame na tretinky. Vložíme do rúry a sušíme približne 60 minút pri teplote 120 °C.
Príprava šalátu:
Zelené listy natrháme, zmiešame s paradajkami. Zmes môžeme ochutiť olivovým olejom, balzamikovým octom, soľou alebo korením podľa chuti. Podávame s lesným ovocím a plátkom syra. Vďaka svojej biskvitovej vôni a delikátnej chuti vytvorí šumivé víno Hubert L´Original brut so šalátom jedinečnú harmóniu.
Náš tip:
Listy vždy radšej natrháme, pretože pri krájaní strácajú vnútornú šťavu.
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave
Foto: HUBERT J.E.