Recept: Považský rezeň so syrom
Vyskúšajte dnes tradičný rezeň na trochu netradičný spôsob.
600 g bravčového karé
12 g soli
0,4 g mletého čierneho korenia
1 vajce
1 dl kyslej smotany
1 dl piva
40 g hladkej múky
2 strúčiky cesnaku
majorán podľa chuti
petržlenovú vňať podľa chuti
50 g čerstvých šampiňónov
60 g zemiakov
1 dl stolového oleja
20 g údeného syra
kapiu (červenú sterilizovanú papriku)
Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme. Pripravíme zemiakové cesto. Zemiaky očistíme nastrúhame najemno pridáme vajce, múku ,soľ, korenie, majorán, pretlačený cesnak, pridáme smotanu, 1 dl piva, nadrobno nasekanú kapiu, petržlenovú vňať, nasekané šampiňóny.
Masu premiešame na hustejšie cestíčko, podľa potreby zahustíme múkou. Mäso obalíme v hladkej múke a namáčame do zemiakového cestíčka a vyprážame na oleji do tmavohneda po oboch stranách. Horúci rezeň pred podávaním posypeme kvalitným pikantným syrom. Ako príloha rôzne upravené zemiaky alebo len so zeleninovým čerstvým šalátom.
Text: Pravda
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu