Oslaďte si letný večer
Všetky koláče sa vám zdajú príliš obyčajné?
Vyskúšajte osviežujúce dezerty v neodolateľnedj kombinácii s čerstvým ovocím. V nasledujúcom recepte nie je ani percento tuku a želatína v ňom obsiahnutá prospieva zdraviu.
Ovocné želé s bielym vínom
Príprava: 10 minút
Tuhnutie: min. 5 hodín alebo cez noc
Náročnosť: pre začiatočníkov
Potrebujete:
250 ml vody
1 balíček ovocného želé s broskyňovou príchuťou Dr. Oetker
70 g cukru
250 ml bieleho vína
forma s vyšším okrajom alebo formičky ľubovoľného tvaru
Postup:
Na prípravu želé privedieme 250 ml vody do varu. Obsah vrecúška spolu s cukrom vsypeme do horúcej vody (vodu už nevaríme) a ručne metličkou veľmi dobre zamiešame. Prilejeme biele víno a opäť zamiešame. Hotové želé nalejeme do formy a necháme stuhnúť v chladničke minimálne 5 hodín alebo cez noc.
Náš tip:
Vo forme nakrájame želé na kocky a pomocou kuchynského noža alebo plochej lopatky naukladáme na tanier. Do kociek môžeme napichať špáradlá.
Pripravila: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Foto: SHUTTERSTOCK