Oslaďte si letný večer ďalším ovocným receptom
Vyskúšajte ovocie s alkoholom.
Ovocné želé s vodkou
• 250 ml vody
• 1 balíček ovocného želé s jahodovou príchuťou
• 70 g cukru
• 250 ml vodky
• 200 g čerstvých jahôd
• 20 - 30 malých plastových pohárikov na alkohol alebo forma s vyšším okrajom
Na prípravu želé privedieme 250 ml vody do varu. Obsah vrecúška spoločne s cukrom vsypeme do horúcej vody (vodu už nevaríme) a ručne metličkou veľmi dobre zamiešame. Prilejeme vodku a opäť zamiešame. Jahody nakrájané na menšie kúsky vložíme do pohárikov alebo rozprestrieme na dno formy a zalejeme hotovým želé. Necháme stuhnúť v chladničke minimálne 5 hodín alebo cez noc.
Náš tip:
Pred podávaním špičkou ostrého noža uvoľníme želé od okraja pohárika a pohárik postavíme asi na 30 sekúnd do horúcej vody. Tým dosiahneme to, že celý obsah môžeme "vypiť" naraz. Vo forme nakrájame želé na kocky a pomocou kuchynského noža alebo plochej lopatky naukladáme na tanier. Do kociek môžeme zapichnúť špáradlá.
Ovocné želé s červeným vínom
• 250 ml vody
• 1 balíček ovocného želé s jahodovou príchuťou
• 70 g cukru
• 250 ml červeného vína
• forma s vyšším okrajom alebo formičky
Na prípravu želé privedieme 250 ml vody do varu. Obsah vrecka spolu s cukrom vsypeme do horúcej vody (vodu už nevaríme) a ručne metličkou veľmi dobre zamiešame. Prilejeme červené víno a opäť zamiešame. Hotové želé nalejeme do formy a necháme stuhnúť v chladničke minimálne 5 hodín alebo cez noc.
Náš tip:
Vo forme nakrájame želé na kocky a pomocou kuchynského noža alebo plochej lopatky naukladáme na tanier. Do kociek môžeme zapichnúť špáradlá.
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Foto: SHUTTERSTOCK