Inšpirujte sa slnečnou Kubou
Pečená hovädzia kotleta s dusenou yukou a fazuľovou ryžou - varí Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave.
Pečená hovädzia kotleta s dusenou yukou a fazuľovou ryžou
1 000 g hovädzej kotlety
500 g cibule
3 strúčiky cesnaku
250 g yuky
2 pomaranče
oregano
olivový olej
soľ
čierne korenie
fazuľová ryža
60 ml varených čiernych fazúľ
40 ml ryže basmati
30 ml olivového oleja sanza
100 g cibule
100 g zelenej papriky
1 strúčik cesnaku
oregano
1 bobkový list
Fazuľu najskôr uvaríme. Olej so zeleninou rozmixujeme a povaríme. Pridáme varené fazule a 40 ml vývaru z fazúľ. Varíme asi 10 minút a pridáme ryžu, priklopíme papierom na pečenie a varíme ďalších 10 minút, potom priklopíme pokrievkou a dáme do rúry vyhriatej na 130 stupňov Celzia na 20 minút. Hotovú ryžu roztrháme vidličkou a necháme vychladnúť. Kotletu očistíme, osolíme, okoreníme a opečieme na grile. Opečenú kotletu položíme na pečenú cibuľu s cesnakom. Yuku olúpeme a uvaríme v osolenej vode s pomarančovou šťavou a cibuľou. Servírujeme s fazuľovou ryžou a dusenou yukou.
Náš tip:
Fazuľová ryža (moros y cristianos) sa môže podávať aj ako samostatné bezmäsité jedlo.
recept uvádzame pre štyri osoby
Text: Katrína Sedláková pre Magazín Pravdy
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu