Presunúť na hlavný obsah

Recept: Vývar s restovanou zeleninou

Recepty

Pripravte si vývar trochu inak, ako ho poznáte.

4 porcie:

1,5 l vývaru
200 g kuracích pŕs
100 g cukiny
100 g brokolice
50 g hrášku
50 g šampiňónov
soľ
korenie
sójová imáčka podľa chuti
olej na opekanie

Pripravíme klasický vývar z mäsa, kostí a koreňovej zeleniny. Kuracie prsia, cukinu, brokolicu a šampiňóny nakrájame. Kuracie prsia osolíme, okoreníme, pokvapkáme sójovou omáčkou a prudko opečieme dozlatista, potom pridáme ostatnú zeleninu. Všetko orestujeme a vložíme do zohriateho vývaru.

Náš tip:
Kto má radšej mäkšiu zeleninu, môže ju najprv predvariť. Bez predvarenia bude zeleninka chrumkavejšia.

Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave
Foto: Marek Velček pre Pravdu